emailFB instagram

24 kwietnia 2013

Premium BB Cream - perfekcjoista wśród kremów

W ramach współpracy blogowej z firmą Anna Lotan otrzymałam w końcu przesyłkę,
 na którą dość długo czekałam.



Choć, że są to dość małe próbki pudru w kremie,
ale za to jest jakościowo bardzo fajny.


Już jutro z rana wykonam test... :))
A wieczorkiem pewnie rzetelna recenzja  !!

Pozdrawiam :*

Prezenciki kosmetyczne od męża prosto z Hiszpanii ^^

Wczoraj w końcu mój mąż wrócił na tydzień do domku ^^
A z trasy przywiózł mi mydełka DOVE w podwójnym opakowaniu zakupione w Hiszpanii :)


Tak wyglądają po rozpakowaniu...


I pełno plastrów opatrunkowych firmy Elastoplast oraz ich spółki Hansaplast  
również z Hiszpanii :))


Których mam zapas na lata... ;))

Pozdrawiam ;*

23 kwietnia 2013

Waniliowa Rolada

Dziś przygotowałam bardzo smaczny deser - waniliową roladę. Dodałam do niej przyprawę 
KAMIS - przyprawę do deserów i kawy, którą dostałam w >> TEJ << przesyłce :)

A przepis na roladę znajdziecie poniżej...

 SKŁADNIKI:
CIASTO:
  • 6 jajek
  • 6 łyżek wrzątku
  • szczypta soli
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 szklanka cukru
  • szczypta przyprawy KAMIS do kawy i deserów
  • cukier waniliowy 
 MASA:
  • Krem waniliowy
  • 1 szklanka mleka
  • 3 duże łyżki wiórków kokosowych




PRZYGOTOWANIE:
Na sam początek oddzielamy białka od żółtek. Do białek dodajemy szczyptę soli i mikserem na największych obrotach ubijamy pianę, tak, aby była na sztywno ubita! następnie do żółtek dodajemy cukier oraz wrzątek i miksujemy. mąkę dodajemy przesiewając ją i mieszamy delikatnie łyżką. Kolejno dodajemy przyprawę KAMIS do kawy i deserów. wszystko razem dokładnie mieszamy łyżką. Później dodajemy na sam koniec ubitą wcześniej pianę i delikatnie mieszamy wszystko. Na blachę wyłożoną aluminium nakładamy masę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika nastawionego na 180 stopni Celcjusza. Pieczemy około 30 minut. Gdy już ładnie ciasto nam się upiecze to na ściereczkę posypaną cukrem pudrem kładziemy ciasto i delikatnie zawijamy w rulonik. i tak odczekujemy około 15 minut. W międzyczasie przygotowujemy masę waniliową. Do miski wlewamy szklankę mleka i dodajemy krem w proszku. miksujemy na największych obrotach dopóki nam nie zesztywnieje krem. dodajemy następnie wiórki kokosowe i mieszamy dokładnie. po 15 minutach delikatnie odwijamy ciasto i nakładamy gotowy krem waniliowy. Zawijamy i polewamy rozpuszczoną czekoladą i posypujemy kolorową posypką. Lub jak ko woli posypujemy cukrem pudrem. Według uznania - jak kto woli :)) 


SMACZNEGO !!

Przesyłka od CREDO PR

W ramach współpracy blogowej z agencją CREDO PR dziś odebrałam dawno oczekiwaną przesyłkę.


Znalazłam w niej same spożywcze artykuły firmy MAJONEZY



Oto one:







Babka a'la domowa w proszku














 Majonez Kętrzyński o smaku czosnkowym
i
Krzepka Musztarda Kętrzyńska Sarepska









Agencji serdecznie dziękuję i pewnie niedługo pojawią się w mojej głowie inspiracje z nowymi przepisami, w których użyję danych produktów :))

Pozdrawiam :*

Printfriendly