emailFB instagram

27 lipca 2015

Jogurtowy frappe

Pomimo tego, że są owoce w tym sezonie, w którym  nie mogę zjeść (dieta karmiącej mamy), to nie pozostaję dłużna reszcie mojej rodzinki. W ten weekend postanowiłam, że zrobię im wieloowocowy jogurt, ale że pogoda daje nam się we znaki, to wyszedł z tego orzeźwiający jogurtowy frappe. Poniekąd sezon na truskawki już przemija, to udało mi się jeszcze dorwać naturalne i dorodne truskawki u nas w osiedlowym sklepiku. Tymczasem zapraszam na przepis.


SKŁADNIKI:
  • 3 brzoskwinie
  • 2 banany
  • 1/2 kg truskawek
  • 2 szklanki mleka 0,5%

PRZYGOTOWANIE: 

Na samym początku myjemy i obieramy wszystkie produkty. 
Kroimy w kostkę brzoskwinki oraz truskawki, a banany w drobne talarki.


Po kolei blendujemy na gładką masę wszytkie owoce.



Na samym końcu dodajemy stopniowo mleko, non stop blendując.


Tak powstały jogurt wstawiamy na godzinkę do zamrażalnika.
Po tym czasie wyciągamy go delikatnie mieszając gęsty i lekko mrożony frappe wielowocowy. 
Przelewamy do kubków i  delektujemy się. 


Uwielbiamy tego typu zdrowe desery! Zwłaszcza nasz Maciuś...


SMACZNEGO !!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly