emailFB instagram

04 marca 2013

Zabielana zupka z brukselek

Dziś na obiadek zrobiłam bardzo zdrową jak i pożywną zabielaną zupkę z brukselek.



Jej przygotowanie zajęło max 40 minut.
Jest naprawdę smaczna i szybka w przygotowaniu :))


SKŁADNIKI:

   2 nóżki z kurczaka
   3 litry wody
   6 brukselek
   kilka ziemniaków
   2 marchewki
   2 pietruszki
   sól
   przyprawa do zup "Ziarenko smaku"
   oregano
   majeranek
   szklanka mleka






PRZYGOTOWANIE:

Do garnka wlewamy wodę i dodajemy nóżki kurczaka i wstawiamy na duży ogień, aby zagotowało się i powstał wywar. Ziemniaczki, marchewki, pietruszkę i brukseki myjemy, a następnie kroimy w kostkę. Wrzucamy pokrojone jarzyny do wywaru i gotujemy na średnim ogniu. Gdy już nam się zagotują warzywa z mięskiem, to dodajemy kolejno przyprawy i delikatnie dosalamy. Mieszamy i pozostawiamy na średnim ogniu. Po jakiś 10 minutach, gdy już zupka przejdzie również przyprawami dodajemy mleko, dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze wszystko tak około 10 minut na średnim ogniu. Podajemy w głębokim talerzu.

                                                                 SMACZNEGO !!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly