emailFB instagram

10 lutego 2013

Pasta jajeczna z BIO pomidorami

W niedzielne śniadanko dla naszej rodzinki zrobiłam pastę jajeczną z BIO pomidorami - czipsy, które w ramach współpracy blogowej przysłała mi do testowania  firma ROYAL BRAND.

 Do pasty jajecznej dodałam przyprawę BIO pomidory czipsy.
 

BIO pomidory nadają się do dekorowania potraw również jako gotowa do spożycia ekologiczna przystawka. Zapach tej przyprawy jest typowy dla pomidorów. Jest to przyprawa orientalna.
W paczuszce jest 30 gram.
Przyprawa BIO pomidory dodała bardzo fajnego smaku dla pasty jajecznej. 
Smak stał się bardziej wyrafinowany dla podniebienia.
 
Moja ocena: 10/10
Co mówi producent??
"Bogate w likopen - przeciwutleniacz, przeciwdziałający zachorowaniom na nowotwory. Likopen jest szczególnie przyswajalny dla człowieka w połączeniu z tłuszczem. Dlatego też więcej tego związku będzie przyswojone w sosie pomidorowym czy sałatce z oliwą niż w surowych pomidorach.
Owoce pomidora zawierają m.in.: sód, potas, magnez, wapń, mangan, żelazo, kobalt, miedź, cynk, fosfor, fluor, chlor, jod, karoten, witaminy: K, B1, B2, B6, C, PP; kwasy: pantotenowy, foliowy, szczawiowy; biotynę."
 SKŁADNIKI:
  • 3 jajka
  • pętko kiełbasy zwyczajnej
  • 30 gram sera żółtego
  • majeranek
  • oregano
  • przyprawa ROYAL BRAND BIO pomidory chipsy
  • 5 łyżek majonezu
  • sól
  • pieprz
 
 
PRZYGOTOWANIE:
Jajka wstawiamy, aby się gotowały. Następnie na tarce o grubych oczkach ucieramy pętko kiełbasy zwyczajnej oraz zółty ser. Do jednej większej miski wrzucamy starty ser i kiełbasę. Następnie ugotowane jajka obieramy, i ubijamy widelcem drobniutko i dodajemy do startych wcześniej produktów. Mieszamy wszystko łyżką, a następnie dodajemy majonez. wszystko jeszcze raz mieszamy. Dodajemy do smaku sól, pieprz. BIO pomidory chipsy, oregano oraz majeranek też dodajemy według smaku. wszystko razem mieszamy i podajemy ze świeżym pieczywem. 
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly