emailFB instagram

02 stycznia 2013

Kiełbasa po cygańsku

Przepyszne szybkie danie na Sylwestra i nie tylko, bo i na każdą imprezkę domową :)) 
 Składniki, które użyłam:

  • kiełbasa - 300 gramów
  • chleb
  • Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr - 1 łyżka
  • piwo - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • ostra papryka - 1 łyżeczka
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • olej do smażenia

Opis przygotowania:

Kiełbasę pokrój wzdłuż, tak żeby otrzymać cztery części. Części pokrój w równe paski. Każdy pasek kiełbasy ponacinaj, tak jak kiełbasę na grilla.
Cebulę i czosnek posiekaj i zeszklij. Dopraw Delikatem Knorr i ostrą papryką.Dodaj kiełbasę i smaż do osiągnięcia złocistego koloru. Co jakiś czas dolewaj piwo. Podawaj z grubymi pajdami chleba i sosem z duszenia.

Przepyszne.. :))

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly